În cadrul acestui circuit se va parcurge un traseu care va cuprinde cele mai reprezentative restaurante ale oraşului Oradea. Domeniul gastronomic este unul bine pus în valoare şi cuprinde o gamă variată de locaţii ce le stau la dispoziţia persoanelor care doresc să savureze o masă bună într-o atmosferă plăcută.
Locaţiile ce vor fi vizitate în cadrul turul sunt următoarele în ordinea parcurgerii lor:
Restaurant Old Mill - La moara veche
Restaurantul Old Mill cunoscut
şi sub numele de La moara veche este unul
dintre cele mai mari localuri de acest gen din Oradea. Situat pe Strada Mihail
Kogălniceanu 26, aproape de centrul oraşului, dar suficient de departe pentru a
nu fi deranjaţi de forfota acestuia, localul a devenit repede un punct de
atracţie pentru cei ce îşi doreau să savureze o mâncare bună, bine pregătită
într-o atmosferă elegantă şi liniştită, în compania persoanei iubite sau a
prietenilor. Specificul restaurantului este unul internaţional punând la
dispoziţia clienţilor săi diverse specialităţi ale bucătăriei româneşti,
maghiare, italiene şi nu numai.
Pe lângă delicioasele feluri de
mâncare, preparate cu multă atenţie şi grijă de echipa care de 3 ani de zile
oferă stabilitate, echilibru şi continuitate în gustul mâncării servite,
localul pune la dispoziţia clienţilor săi şi un bar foarte bine aprovizionat,
cuprinzând felurite sortimente de vin, bere (fiind unul din puţinele localuri
din Oradea unde amatorii de bere pot savura o bere nefiltrată), băuturi
alcoolice sau răcoritoare, precum şi nelipsitele varietăţi de cafea sau ceai.
Şi deoarece Old Mill este un loc
cu totul special, sub sloganul “La Moara Veche se
macină teatru”, localul împreună cu Asociaţia Artemotion oferă
iubitorilor de “teatrul de pub” ocazia de a viziona spectacolele lor preferate
în noua sală de evenimente (cu o capacitate de 120 de persoane) din incinta
localului.
Restaurantul medieval Leonesse
Aflat în centrul oraşului, la intersecţia dintre istoria clădirilor
şi modernul cafenelelor de pe strada V.Alecsandri, Restaurantul Leonesse vă
aşteaptă cu un meniu nou, în stil mediteranean. Călătoria dumneavoastră printre aromele mediteraneene poate
începe , de exemplu, cu o supă de midii sau o porţie de tagliatelle cu
creveţi. Puteţi , de asemenea, să descoperiţi prospeţimea gustului într-un
biban de mare pregătit la grătar sau să simţiţi parfumul îmbătător al orezului
cu hribi! Totul acompaniat de un vin alb ,special pregătit pentru această
ocazie!
Decorul medieval îmbinat perfect cu elemente moderne vă va
face să vă simţiţi ca într-un castel, în care regii bucătari sunt pregătiţi să
vă satisfacă toate dorinţele culinare, iar cavalerii ospătari să vă servească
cu mare bucurie!
Restaurant Astoria
În cadrul Hotelului Astoria, un superb hotel de 4 stele,
construit pe un loc perfect: în centrul orașului, funcţionează un superb
restaurant unde te poţi bucura de o panoramă uluitoare, de clădiri istorice,
cum ar fi Teatrul Regina Maria, Casa Poynar și Hotel Transilvania. Fostul Palat
Sztarill, astăzi Hotel Astoria este o emblemă arhitecturală din centrul oraşului,
situat pe strada Teatrului nr.1.
Restaurantul Butoiul de Aur
Restaurantul Oradea - o clădire cu o istorie plină de fast şi eleganţă, o construcţie monumentală cu un aer gotic-veneţian. În anul 1890, arhitectul Rimanoczy Kalman senior a început construcţia complexului arhitectural ce găzduieşte astăzi restaurantul. A fost conceput sub formă de hotel - modern, dotat cu băi de cadă şi aburi.
Restaurantul Butoiul de Aur îşi păstrează eleganţa de la începutul secolului XX şi oferă clienţilor posiblitatea să savureze o masă gustoasă inspirată atât din bucătăria românească, cât şi cea internaţională. Alături de preparatele culinare vă oferă o colecţie largă de vinuri din podgorii celebre, într-o atmosferă rustică.
Restaurantul Butoiul de Aur îşi păstrează eleganţa de la începutul secolului XX şi oferă clienţilor posiblitatea să savureze o masă gustoasă inspirată atât din bucătăria românească, cât şi cea internaţională. Alături de preparatele culinare vă oferă o colecţie largă de vinuri din podgorii celebre, într-o atmosferă rustică.
Restaurantul Crinul Alb
Pentru iubitorii gastronomiei
româno-italiene există un singur loc de întâlnire în Oradea: şi acela este
restaurantul-pizzerie Crinul Alb. Redeschis în 2008, Crinul Alb a devenit
repede unul dintre cele mai frecventate localuri din Oradea.
Considerat a fi un restaurant cu
tradiţie, Crinul Alb pune la dispoziţia clienţilor săi pe lângă cele peste 50
de feluri de pizza delicioase şi un meniu bogat cu specific româno-italian din
care nu lipsesc paştele, supele, ciorbele, peştele şi mâncărurile tradiţionale,
atât româneşti, cât şi italieneşti. Datorită poziţionării sale, pe malul
Crişului, (Parcul Traian nr. 31), localul oferă clienţilor săi şi o privelişte
unică; vara întreagă faţada de sticlă a restaurantului se deschide oferindu-va
posibilitatea de a savura mâncărurile delicioase în timp ce în fundal se aude
lin susurul liniştitor al Crişului, iar iarnă puteţi să va bucuraţi de o pizza
aburindă, în timp ce dincolo de cortina de sticlă ninge frumos.
De asemenea,
Restaurantul-pizzerie Crinul Alb aduce un nou concept pe piaţă orădeană:
programul non-stop. Aşa deci, localul va aşteaptă să îi treceţi pragul la orice
ora din zi sau din noapte, pentru a va încânta papilele gustative cu mâncăruri
inedite şi savuroase.
Restaurantul cu specific vegan Cris
Restaurantul Cris s-a născut
din dorinţa de a oferi semenilor o alternativă de alimentaţie mai
sănătoasă. În acest cadru, promotorii regimului vegetarian vă oferă un
meniu impresionant şi plin de surprize, bazat pe preparate exclusiv
vegetale. Detaşarea din peisajul binecunoscut al restauantelor nu se opreşte
aici: în acest spaţiu nu se fumează şi nu se servesc băuturi alcoolice sau
sucuri chimice. Mai mult, atmosfera calmă, subliniată discret cu sonorităţi
clasice favorizează deconectarea şi savurarea preparatelor excepţionale.
Realizat de Bodogai Alexandra Georgiana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu