marți, 25 martie 2014

Oradea - tur gastronomic



         În cadrul acestui circuit se va parcurge un traseu care va cuprinde cele mai reprezentative restaurante ale oraşului Oradea. Domeniul gastronomic este unul bine pus în valoare şi cuprinde o gamă variată de locaţii ce le stau la dispoziţia persoanelor care doresc să savureze o masă bună într-o atmosferă plăcută.

Locaţiile ce vor fi vizitate în cadrul turul sunt următoarele în ordinea parcurgerii lor:


Restaurant Old Mill - La moara veche




Restaurantul Old Mill cunoscut şi sub numele de La moara veche este unul dintre cele mai mari localuri de acest gen din Oradea. Situat pe Strada Mihail Kogălniceanu 26, aproape de centrul oraşului, dar suficient de departe pentru a nu fi deranjaţi de forfota acestuia, localul a devenit repede un punct de atracţie pentru cei ce îşi doreau să savureze o mâncare bună, bine pregătită într-o atmosferă elegantă şi liniştită, în compania persoanei iubite sau a prietenilor. Specificul restaurantului este unul internaţional punând la dispoziţia clienţilor săi diverse specialităţi ale bucătăriei româneşti, maghiare, italiene şi nu numai.
Pe lângă delicioasele feluri de mâncare, preparate cu multă atenţie şi grijă de echipa care de 3 ani de zile oferă stabilitate, echilibru şi continuitate în gustul mâncării servite, localul pune la dispoziţia clienţilor săi şi un bar foarte bine aprovizionat, cuprinzând felurite sortimente de vin, bere (fiind unul din puţinele localuri din Oradea unde amatorii de bere pot savura o bere nefiltrată), băuturi alcoolice sau răcoritoare, precum şi nelipsitele varietăţi de cafea sau ceai.
Şi deoarece Old Mill este un loc cu totul special, sub sloganul “La Moara Veche se macină teatru”, localul împreună cu Asociaţia Artemotion oferă iubitorilor de “teatrul de pub” ocazia de a viziona spectacolele lor preferate în noua sală de evenimente (cu o capacitate de 120 de persoane) din incinta localului.


Restaurantul medieval Leonesse


Aflat în centrul oraşului, la intersecţia dintre istoria clădirilor şi modernul cafenelelor de pe strada V.Alecsandri, Restaurantul Leonesse vă aşteaptă cu un meniu nou, în stil mediteranean. Călătoria dumneavoastră printre aromele mediteraneene poate începe  , de exemplu, cu o supă de midii sau o porţie de tagliatelle cu creveţi. Puteţi , de asemenea, să descoperiţi prospeţimea gustului într-un biban de mare pregătit la grătar sau să simţiţi parfumul îmbătător al orezului cu hribi! Totul acompaniat de un vin alb ,special pregătit pentru această ocazie!

Decorul medieval îmbinat perfect cu elemente moderne vă va face să vă simţiţi ca într-un castel, în care regii bucătari sunt pregătiţi să vă satisfacă toate dorinţele culinare, iar cavalerii ospătari să vă servească cu mare bucurie!



Restaurant Astoria



În cadrul Hotelului Astoria, un superb hotel de 4 stele, construit pe un loc perfect: în centrul orașului, funcţionează un superb restaurant unde te poţi bucura de o panoramă uluitoare, de clădiri istorice, cum ar fi Teatrul Regina Maria, Casa Poynar și Hotel Transilvania. Fostul Palat Sztarill, astăzi Hotel Astoria este o emblemă arhitecturală din centrul oraşului, situat pe strada Teatrului nr.1.



Restaurantul Butoiul de Aur


Restaurantul Oradea - o clădire cu o istorie plină de fast şi eleganţă, o construcţie monumentală cu un aer gotic-veneţian. În anul 1890, arhitectul Rimanoczy Kalman senior a început construcţia complexului arhitectural ce găzduieşte astăzi restaurantul. A fost conceput sub formă de hotel - modern, dotat cu băi de cadă şi aburi.

Restaurantul Butoiul de Aur îşi păstrează eleganţa de la începutul secolului XX şi oferă clienţilor posiblitatea să savureze o masă gustoasă inspirată atât din bucătăria românească, cât şi cea internaţională. Alături de preparatele culinare vă oferă o colecţie largă de vinuri din podgorii celebre, într-o atmosferă rustică. 




Restaurantul Crinul Alb




Pentru iubitorii gastronomiei româno-italiene există un singur loc de întâlnire în Oradea: şi acela este restaurantul-pizzerie Crinul Alb. Redeschis în 2008, Crinul Alb a devenit repede unul dintre cele mai frecventate localuri din Oradea.

Considerat a fi un restaurant cu tradiţie, Crinul Alb pune la dispoziţia clienţilor săi pe lângă cele peste 50 de feluri de pizza delicioase şi un meniu bogat cu specific româno-italian din care nu lipsesc paştele, supele, ciorbele, peştele şi mâncărurile tradiţionale, atât româneşti, cât şi italieneşti. Datorită poziţionării sale, pe malul Crişului, (Parcul Traian nr. 31), localul oferă clienţilor săi şi o privelişte unică; vara întreagă faţada de sticlă a restaurantului se deschide oferindu-va posibilitatea de a savura mâncărurile delicioase în timp ce în fundal se aude lin susurul liniştitor al Crişului, iar iarnă puteţi să va bucuraţi de o pizza aburindă, în timp ce dincolo de cortina de sticlă ninge frumos.

De asemenea, Restaurantul-pizzerie Crinul Alb aduce un nou concept pe piaţă orădeană: programul non-stop. Aşa deci, localul va aşteaptă să îi treceţi pragul la orice ora din zi sau din noapte, pentru a va încânta papilele gustative cu mâncăruri inedite şi savuroase.




Restaurantul cu specific vegan Cris




Restaurantul Cris s-a născut din dorinţa de a oferi semenilor o alternativă de alimentaţie mai sănătoasă. În acest cadru, promotorii regimului vegetarian vă oferă un meniu impresionant şi plin de surprize, bazat pe preparate exclusiv vegetale. Detaşarea din peisajul binecunoscut al restauantelor nu se opreşte aici: în acest spaţiu nu se fumează şi nu se servesc băuturi alcoolice sau sucuri chimice. Mai mult, atmosfera calmă, subliniată discret cu sonorităţi clasice favorizează deconectarea şi savurarea preparatelor excepţionale.




Realizat de Bodogai Alexandra Georgiana







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu